fbpx

Un lucru esențial pe care majoritatea îl pierdem din vedere odată cu agitația cotidiană este faptul ca uităm de noi înșine. Toți suntem ocupati, prinși în diverse probleme: acasă, la job, în relațiile amoroase, în relațiile de prietenie, în aspecte ce țin de persoanele care ne înconjoară.

De cele mai multe ori, ne încărcam poate fără sa vrem, cu problemele altora din prea multă și pură empatie. Noi, oamenii, avem tendința de a exagera micile impedimente pe care le întâlnim zi de zi așa că, hai sa ne oprim pentru un moment și să ne bucurăm de lucruri simple: să ne bucurăm de cafeaua sau ceaiul de dimineață, să ne bucurăm de vreme, să ne bucurăm de momentul scurt de respiro pe care îl avem la job, să ne bucurăm de oamenii dragi din jurul nostru și cel mai important să ne bucurăm de noi.

Ai răbdare cu tine, relaxează-te si fii recunoscător pentru orice mic amănunt care ți-a adus un zâmbet pe buze și pentru omul care ai ajuns sa fii astăzi. Nu te judeca aspru, căci nimeni nu e un șablon perfect. Toți suntem niște piese de puzzle rătăcite într-un mirific și gigantic peisaj. Bucura-te de tine, de scurtele momente care te fac fericit, iubeste-te și prețuiește-te!

Cu toate ca ai avut o zi grea, asta nu înseamnă ca tot restul vietii va fi la fel! ☺️

Cu considerație, Mădălina

Mădălina Petruț, psiholog clinician, psiholog în psihologia aplicată în transporturi și psiholog în specialitatea psihologiei aplicate în domeniul securității naționale fiind atestată de către Colegiul Psihologilor din România pentru ambele specializări. Am studiat la Facultate de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea, iar în prezent urmez cursurile programului masteral de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie, cât şi formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală (APCCR). Pe de altă parte, urmez cursurile programului masteral de Psihologia muncii, organizațională și transporturilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *