Erotismul e ca un vals în care limbajul coapselor hipnotizează rațiunea, unde senzualitatea penetrabilă mângâie cu intensitate motociclistul pierdut în foamea întredeschisă de ritm și tonalitate fără măsură, doar volum al unui trup jucăuș. Trăiești și retrăieşti jocul dorinței neobosite.
Singurul limbaj e sărutul tăietor de fructe, lăsând să se scurgă îndelung sentimente și senzaţii fără cuvinte.
Degete ce înfloresc din propria esența… .
Abandon lăuntric!
Înțelesul complet al cuvântului Erotism implică sentimentul de vitalitate, curiozitate și spontaneitate care ne face să ne simțim vii, mult dincolo de sfera sexualităţii. Când ne întruchipăm sinele erotic, ne acordăm cu lumea din jurul nostru și din interiorul nostru. Ascultăm puțin mai atent. Atingem un pic mai moale. Savurăm și zăbovim. Observăm și întrupăm.
Erotismul oferă sens experiențelor noastre, promovează conexiunea și, atunci când vremurile sunt grele, erotismul este forța vitală care ne menține conectați cu simțul nostru de umanitate, speranță și bucurie, în ciuda tuturor șanselor. Această forță vitală este fundamentală în toate etapele și în toate fazele oricărei relații. Acestea fiind spuse, erotismul este deosebit de important atunci când cuplurile se confruntă cu provocări, fie că provin din interiorul relației sau din probleme externe, cum ar fi stresul la locul de muncă, anxietatea climatică, boala, moartea unei persoane dragi sau un sentiment general de groază existențială.
Când invităm erotismul în viețile noastre, ne dăm permisiunea de a ne aminti un adevăr fundamental, dar adesea uitat: frumusețea esențială a lumii ne este disponibilă, întotdeauna, chiar și în cele mai întunecate vremuri. Când invităm erotismul în relația noastră , acea grădină care înfloreşte, lăsând la suprafaţă pasajul spre lumină, ne motivează și ne entuziasmează. Ne parfumează toate simţurile!
Erotismul este o contraforță a melancoliei, iar accesul la acesta poate fi la fel de simplu ca să ne acordăm simțurilor pe care le avem la dispoziție.
Dacă vă doriţi o grădină sănătoasă, trebuie să treceţi de la o floare la alta, ca să vă dati seama ce păstraţi, ce înlăturaţi (ce vă place, ce nu vă place).
- Atingerea
Atingerea este primul simț pe care îl dezvoltăm. Modul în care ne acordăm simţul tactil ca adult este strâns legat de felul în care ne plăcea să ne jucăm în copilărie. Pe măsură ce îmbătrânim, trecem la noi experiențe care au fost atât de formative în tinerețea noastră. Ne auto-liniștim prin masaj și masturbare dacă ne putem face spațiu și timp pentru a face acest lucru. Facem băi lungi și fierbinţi. Ocazional, dormim într-o sâmbătă, relaxându-ne cu partenerul nostru în cearceafurile moi ale patului nostru. Tindem să tratăm aceste experienţe ca pe circumstanțe speciale, dar fiecare este o expresie fundamentală a întruchipării sinelui nostru Erotic. Prioritizarea acestor experienţe poate fi la fel de simplă ca şi crearea unui mic altar cu obiecte pe care ne place să le atingem, stând în mod intenţionat puţin mai mult în pat cu partenerul nostru, sau să facem o plimbare desculţi şi să discutăm despre cum se simte iarba sub picioarele noastre. Nimic nu este mai bun, însă, decât o atingere pe umăr sau o îmbrăţişare care transmite fără cuvinte: Te văd. Imi pasa de tine. Sunt încântat să fiu cu tine. Suntem în asta împreună.
- A vedea
Ochii noștri tind să se fixeze asupra aspectelor din jur care susțin ceea ce simțim în interior. Observăm mizeria casei şi obiectele fizice precum facturi sau un electrocasnic spart care reprezintă o listă nesfârşită de To-Do. Ne uităm în oglindă șşi observăm ce ne-am dori să fie diferit. Cum ar fi să ne vedem pe noi înşine și mediul nostru printr-o lentilă mai blândă și mai moale?
Simțul nostru al văzului este strâns legat de modul în care percepem. Ochii noștri iau în vedere ceea ce avem în fața noastră, dar mintea noastră creează povestea. A visa, s-ar putea spune, că este o extensie a vederii. Chiar dacă mediul din faţa noastră arată ca un iad, oricând putem visa la o altă versiune şi, dacă ne acordăm cu adevărat la cele mai mici, mai frumoase detalii ale vieții noastre, putem găsi dovezi ale existenței acelei realități.
- Mirosul intimităţii
Mirosul este cel mai elementar dintre simțuri. Când simțim un miros, știm instantaneu dacă ne place sau nu. Este vorba despre biologie și chimie. Iar mirosul este profund legat de memorie. În momentul în care simțim un miros de parfum al mamei noastre, sau mirosim naftalina care ne amintește de podul bunicului nostru, suntem instantaneu transportați. Același lucru este valabil și pentru relațiile noastre romantice. Întrebați-vă, unul pe celălalt:
- Ce parfum îți amintește de prima noastră întâlnire?
- Cum miroase aerul unde locuim?
- A ce miros? Încercați cu adevărat să o restrângeți la trei note specifice.
- Ce mâncare te entuziasmează din momentul în care începi să-i simți mirosurile?
Această ultimă întrebare oferă, de asemenea, o fereastră minunată asupra modului în care acordul cu simțurile noastre este strâns legat de modul în care experimentăm dorinţa. Așa cum gura noastră începe să saliveze când simțim mirosul de a găti ceva bun, tot corpul nostru începe să experimenteze dorinţe atunci când simţurile ne captează ceva care ne excită.
- Gustul erotismului
Când aveți îndoieli, pregătiți împreună mâncare bună. Gătitul foloseşte toate simțurile. Vedem mâncarea, o mirosim în fiecare etapă a gătirii, ascultăm cum fierbe, trosneşte, îi atingem texturile și, bineînţeles, gustăm toate componentele sale delicioase care se îmbină. Gătitul ne amintește, de asemenea, de capacitatea noastră de a avea grijă de noi înșine, de a fi autonomi și de a crea împreună ceva unul pentru celălalt. Acestea sunt memento-uri esențiale, mai ales atunci când ne simțim dezumflați sau dezolanţi.
Simțul gustului ne amintește să încetinim, să savurăm în loc să înghițim, să ne angajăm într-o experienţă estetică pentru că este plăcută șşi hrănitoare. Încercați asta împreună:
- Împărţiţi o ciocolată în două jumătăţi. Oferă o jumătate partenerului tău.
- Jucaţi-vă cu bucata de ciocolată în palmă. Atinge-i buzele, puţin, cu degetele parfumate în ciocolată.
- Lasă-l să guste, câteva secunde, şi retrage degetele de pe buzele lui.
- Gustă şi tu.
- Apoi sărută-l.
- Simţiţi-vă gustul, dorinţa… .
- Erotismul ne cere să fim prezenți în momentul de față. Să fim conștienţi și receptivi. Fără această prezență, conștientizare și receptivitate, pierdem oportunitățile de a ne aprofunda și de a ne hrăni sexualitatea și viețile noastre erotice.
- Erotismul este o energie organică care ne conectează și curge din energia mai mare a vieții.
- Este o trezire a noastră către noi înșine.
- Este respirație, mișcare și bucurie.
- Este dragoste și curiozitate.
- Este pofta si dorinta.
- Este putere și mister.
- Este vorba despre imaginație și fantezie.
- Este vorba despre dorința de a accesa ceva mult mai adânc în noi înșine.
- Este vorba despre dor și apartenență.
- Este vorba despre transformarea obișnuitului în ceva unic și frumos.
- Este vorba despre invitație și receptivitate.
- Pot fi toate aceste lucruri deodată, deoarece erotismul este complexitatea sexualității noastre și a experienței noastre umane strâns legate și alimentându-se reciproc.
Vă încurajez să extindeți invitația astăzi către sinele vostru erotic. Cere-i să apară. Cere-i să ți se dezvăluie acordând atenție vieții tale, eului tău, momentelor de frumusețe și creativitate, momente de surpriză și încântare, momente de plăcere și bucurie. Cere-i să te învețe și să te informeze despre părțile din tine. Și când începeți să vă conectați la fluxul organic al propriului sine erotic și al energiei, amintiți-vă să fiți recunoscător, pentru că în acele momente este vorba de mult mai mult decât de sex, este de a fi pe deplin în viață.
Dacă vă place acest exerciţiu, şi atunci când ziua este agitată şi ajungeti acasă extenuaţi, relaxaţi-vă! Savuraţi-vă. Conectați-vă. Faceţi-vă timp să trăiţi fiecare simţ, împreună!
Sursa: estherperel.com