fbpx

Ejacularea precoce este una din cele mai comune probleme sexuale ale bărbaților, dar este în acelși timp și una dintre cele mai greșit înțelese.

Ejacularea precoce este o disfuncție multidimensională care poate avea determinanți foarte diferiți. Nu este ușor să se stabilească cauzele acestei disfuncții, pentru că multe dintre ele funcționează în interdependență cu efectele. Cu toate acestea, se știe că factorii psihologici agravează sau precipită ejacularea precoce, motiv pentru care tratamentul poate implica intervenţii terapeutice.

Efecte psihologice

Ejacularea precoce poate scădea încrederea în sine, îi poate face pe bărbați reticenți în a începe noi relații sau poate duce la îngrijorarea că un partener ar putea căuta o relație cu o altă persoană. În cadrul unei relații, bărbații se pot simți neînțeleși, că partenerul lor nu este conștient de gradul de frustrare și umilință pe care o experimentează în mod regulat. Partenerii lor pot suferi în tăcere de teama de a nu-și supăra și mai mult bărbatul sau pot deveni frustrați de aparenta lipsă de dorință a bărbatului de a aborda problema.

Beneficiile psihoterapiei

Abordările psihoterapiei pun accent pe controlul ejaculării prin învățarea de noi tehnici, câștigarea încrederii, diminuarea anxietății și învățarea unei comunicări mai bune.

Psiholog clinician, psiholog în psihologia aplicată în domeniul securităţii naţionale, cu atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România. Am studiat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii din Oradea, şi urmez cursuri de master în Psihologia clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, în cadrul aceleaşi Universităţi, formare în Sex-terapie, la Institutul de Sexologie din Cluj-Napoca, cât şi formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală (APCCR).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *