fbpx

„Există o singură fericire în această viață, să iubești și să fii iubit.” — George Read

Februarie este adesea cunoscută ca luna dedicată iubirii. Însă februarie nu este doar despre valentine și iubiți; în schimb, poate fi, de asemenea, o lună pentru iubirea de sine și îngrijirea de sine, promovarea relațiilor cu familia și prietenii și iubirea celorlalți.

Luna februarie este totul despre inimă. Este luna în care ne arătăm public dragostea și aprecierea față de ceilalți și aducem conștientizarea sănătății inimii.

Iubește-te pe tine

Dragostea de sine înseamnă să ai grijă în mod intenționat de tine și de cine ești. Este vorba despre a te odihni suficient și de a-ți oferi timp, dragoste și atenție pentru a-ți reîncărca mintea, corpul, inima și sufletul. Când te simți stresat, nerăbdător și iritabil cu ceilalți, fă-ți timp pentru tine.

  1. Acceptă-te şi iubeşte-te fără limite. Iubeşte-te aşa cum eşti: tânără, matură, cu câteva kilograme în plus sau nu, cu partener sau fără partener. Doar iubeşte-te. Iubeşte-te fără să-ţi impui restricţii. Concentrează-te pe tine şi numai pe tine.
  2. Fii autentic. Exprima-te. Lasă stereotipurile. Îmbrăţişează-ţi pasiunile, hobby-urile. Fiecare e special în felul lui. Fii persoana specială din viaţa ta.
  3. Păstrează-ţi gândurile pozitive.
  4. Nu te stresa pentru lucrurile pe care nu le poţi schimba.
  5. Fă sport. Ieşi din rutina zilnică. Apucă-te orice tip de exerciţiu. O să te simţi mai bine.
  6. Du-te la spa, la masaj. Odihneşte-te. Răsfăţaţi-vă!
  7. Înconjoară-te de oamenii care te iubesc şi te respectă. De oameni pozitivi.
  8. Cântați cele mai bune melodii! Cercetările de la Universitatea din Missouri publicate în The Journal Of Positive Psychology au descoperit că muzica optimistă poate avea un efect pozitiv asupra bunăstării noastre. Verifică.

Iubeşte-i pe cei dragi

Într-o lună plină de cadouri și poezii și alte gesturi romantice, este normal să fii puțin îngrijorat dacă nu ai găsit modalitatea perfectă de a arăta cuiva că îți pasă. Dar totul nu trebuie să fie de mărimea unui cadou sau de suma pe care o cheltui – faptele şi gesturile simple sunt tot ceea ce contează.

Lăsați o scrisoare de dragoste pe blatul din bucătărie de lângă ibricul de cafea. Treceți pe la magazin pentru un buchet de flori – doar pentru că este marţi. Spune „te iubesc!”- în fiecare zi. Familia și viața sunt prețioase, așa că nu așteptați ziua de 14 a lunii pentru a o spune cu voce tare.

Asigurați-vă că sărbătoriți luna iubirii petrecând mult timp cu familia şi cu cei dragi, cu iubitul, soţul… .

Fă-ți timp în luna februarie pentru a te concentra pe toate modurile în care poți face acest lucru și pentru a vedea toate motivele pentru care este cunoscută drept luna iubirii.

Psiholog clinician, psiholog în psihologia aplicată în domeniul securităţii naţionale, cu atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România. Am studiat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii din Oradea, şi urmez cursuri de master în Psihologia clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, în cadrul aceleaşi Universităţi, formare în Sex-terapie, la Institutul de Sexologie din Cluj-Napoca, cât şi formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală (APCCR).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *