fbpx

Psiholog clinician, psiholog în psihologia aplicată în domeniul securităţii naţionale, cu atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România. Am studiat la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii din Oradea, şi urmez cursuri de master în Psihologia clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, în cadrul aceleaşi Universităţi, formare în Sex-terapie, la Institutul de Sexologie din Cluj-Napoca, cât şi formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală (APCCR).

Întotdeauna mi-am urmat vocea interioară. Am răsfoit fiecare pagină cu emoţie, uneori raţional, alteori cu ezitări, dar m-am redescoperit, pas cu pas, bucurându-mă de toată această călătorie, cu sens, cu intersecţii, cu sentimente însorite din fiecare poveste despre cunoaştere şi beatitudine. Am cunoscut zeci de oameni, de-a lungul vieţii, care m-au atins pe umeri, schimbându-mă şi şlefuindu-mi trăirile, oferindu-mi acordurile unei vieţi privilegiate şi atât de împrăştiată în noi senzaţii. Fiecare persoană care m-a influenţat, bunicii mei, părinţii mei, profesorii mei, oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul vieţii şi de la care am avut multe de învăţat, m-au umplut de timp, de spaţiu, într-o nevoie de întregire. Am mers prin multe cărări cu curaj, riscând. Zâmbesc, îmbrăţişez, greşesc, dar nu trădez libertatea de visa, de a prinde aripi, de a mă reinventa, de a exista în istoria mea personală cu noi şi noi valenţe emoţionale, dornică să încep fiecare zi de experienţe inedite.

Una dintre pasiunile mele este scrisul, în special poezia. Materialul scriiturii e ca o fereastră închisă, la început, dar odată deschisă, invită la înot printre cuvinte tandre, moleşitoare şi atât de încărcate cu răsărit şi apus. Lumea poeziei aparent neştiută, dar cu poveşti şi trăiri subtile, de o curiozitate şi de o puritate nealtoită, mă sprijină pe braţul intim, ca un suflet călăuzitor. Iubesc să scriu, aşa cum iubesc oamenii, şi acesta e motivul pentru care am ales această călătorie spre cunoaşterea şi lumea interioară a omului, pentru că fiecare om are propria sa călătorie, propria sa poveste.

Iubesc Oamenii şi îmi place să deschid fiecare uşă lăuntrică în care stau adăpostite problemele cu care se confruntă fiecare dintre ei, şi să separ, cu ajutorul lor, neghina din grâu.

De multe ori avem nevoie să fim înţeleşi, ascultaţi, să fim acceptaţi aşa cum suntem, fără prejudecăţi, să fim întâmpinaţi şi ghidaţi pe un drum al vieţii care să ne ducă la creştere şi dezvoltarea propriului potenţial. Fiecare treaptă e un plan construit, minuţios, spre cunoaştere interactivă. E nevoie de curaj, de asumare, de a păşi spre necunoscut, dar…

Nu eşti singur! Totul are un început!

Într-un cadru confidenţial, relaxant, plin de sensibilitate, autenticitate, înţelegere, prin cunoştinţele acumulate, experienţa mea, cât şi a valorilor după care mă ghidez îţi pot fi alături în această călătorie spre tine însăţi/însuţi.

Aştept cu drag să ne cunoaştem şi să învăţăm lucruri noi, despre noi.

Te îmbrăţişez!

Psiholog Maria-Petruţa Silaghi

Mă numesc Mariș Ioana, psiholog cu atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România. Dintotdeauna mi-am dorit să devin psiholog și mi-am urmat acest vis la 30 de ani. Sunt fericită să pot să fac această meserie onorabilă și simt cum munca poate fi ceva plăcut atunci când o faci cu pasiune. Sunt adepta învățării continue și cred că dacă ne dorim cu adevărat putem să producem schimbări în viața noastră. Cu motivatia potrivită, cu efort și cu obiective clar stabilite, folosind autocunoașterea și devenind conștienti de noi putem să atingem un alt potențial.

Te îndemn să fii blând și bun cu tine însuți!

Aștept cu drag să ne cunoaștem și să cunosc și eu o parte din povestea ta. Îți pot fi alături în orice impas prin care treci și pot fi alături de tine în propriul proces de a deveni mai puternic, mai conștient de tine, mai încrezător, mai clarificat în legătură cu cine ești și cu visurile tale.

Nu îți pot spune că procesul va fi ușor, dar pot să te asigur că îmi doresc sa fim coechipieri și să scriem o filă diferită a poveștii tale de viată.

Aștept cu drag să te cunosc,

Psiholog Ioana Mariş

Mă numesc Mădălina Petruț, psiholog clinician, psiholog în psihologia aplicată în transporturi și psiholog în specialitatea psihologiei aplicate în domeniul securității naționale fiind atestată de către Colegiul Psihologilor din România. Am studiat la Facultate de Științe Socio-Umane din cadrul Universității din Oradea, iar în prezent urmez cursurile programului masteral de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie, cât şi formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală (APCCR). Pe de altă parte, urmez cursurile programului masteral de Psihologia muncii, organizațională și transporturilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Ofer următoarele tipuri de servicii:

 • Evaluare psihologică clinică ( la cerere/pentru comisiile de medicina muncii sau pentru încadrarea într-un grad de handicap)
 • Consiliere psihologică primară
 • Evaluare psihologică în vederea deținerii, portului și utilizarea armelor și munițiilor
 • Evaluarea candidaților pentru încadrarea/concursul în structurile M.A.I./M.A.P.N./A.N.P./I.S.U.
 • Evaluare psihologică în vederea obținerii/redobândii permisului de conducere pentru diverse categorii
 • Terapie de grup

Dintotdeauna mi-am dorit să dau o mână de ajutor oamenilor din jurul meu, să încerc să îi ajut și să îi îndrum pentru a crește calitatea vieții sau pentru a reuși să treacă cu succes peste o perioadă mai puțin fericită din viața lor.

Sunt pregătită să te ajut când simți că nimeni și nimic nu ar mai putea să o facă, să te sprijin în luarea unor decizii mai grele de viață sau să te ajut să treci un eveniment mai puțin fericit din viața ta.

Procesul este unul anevoios și nu va fi chiar ușor, dar împreună sunt convinsă că putem să o scoatem la capăt. Totul din iubire pentru oameni!

“Tot ceea ce vreodată ți-ai dorit este de cealaltă parte a fricii!”

Psiholog Mădălina Petruţ

Sunt psiholog clinician, în treapta de specializare Practicant sub supervizare, de orientare creștină.

Specializări:

– Licență în Psihologie, Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea;

– Masterand in Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Oradea;

– Doctor în Drept la Universitatea Paris-Est;

– Absolvent al Nivelului I și II Recall Healing/Biologie Totală;

– Absolvent al cursurilor organizate de Centrul de Formare și Consiliere “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

Competențe în evaluare psihologică clinică, intervenție psihologică clinică și consiliere primară, training în domeniul optimizării personale și al promovării sănătății mentale, competențe în dreptul familiei și în drept administrativ, consiliere spirituala.

Servicii oferite:

– servicii de evaluare psihologică clinică: evaluare psihologică cu referire la factorii psihologici implicaţi/relevanţi pentru sănătate şi boală, la copii şi adulţi, cu relevanţă pentru individ, cuplu, familie, grup/organizaţie, identificarea factorilor psihologici implicaţi în sănătate, dezvoltare şi tulburare/boală mintală, handicap/dizabilităţi, evaluarea psihologică clinică a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale – CES, tulburări de neurodezvoltare, acordarea de feedback oral persoanelor în urma evaluării psihologice, redactarea de rapoarte scrise de evaluare psihologică clinică.

– servicii de intervenţie psihologică clinică şi consiliere primară, pentru modificarea factorilor psihologici cu relevanţă pentru sănătate şi boală, în cazul copiilor şi adulţilor, administrate individual, în cuplu, familie sau grup: autocunoaştere/optimizare/dezvoltare personală/psihologie pozitivă/coaching psihologic, promovarea sănătăţii şi prevenirea patologiei, intervenţii paliative, asistenţă psihologică clinică a copiilor cu CES.

 servicii de training/formare în domeniul optimizării personale și al promovării sănătății mentale;

– servicii de consiliere spirituală.

Psiholog Elena Marcu

Mă numesc Fărcuț Alexandra. Sunt Psiholog în cadrul Direcție de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor și Psiholog în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie “Fărcuț Alexandra Camelia” cu atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România, în treapta de specializare autonom/supervizare în domeniile:

 • Psihologie Clinică
 • Psihologie Aplicată în Domeniul  Securității Naționale.

Am urmat cursurile Facultății de Psihologie și Masterul în Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapie  în cadrul Facultății de Științe Socio – Umane, Oradea.

Servicii oferite:

 • Evaluare și intervenție psihologică
 • Consiliere primară
 • Suport psihologic
 • Intervenții terapeutice
 • Dezvoltare personală
 • Aviz psihologic pentru:
  • obținere/prelungire permis port armă letală/neletală
  • permis vânătoare/ angajare paznic vânătoare
  • permis tir sportiv/ instructor poligon tir
  • gestionar arme si muniții/depozit arme și muniții
  • artificieri
  • angajare agent pază/atestate agent pază/ atestate licență detectiv particular
  • evaluator risc securitate fizică
  • înființare firmă pază/ administrator firmă pază
  • înscriere curs arme și muniții/ înscriere curs pirotehnician
  • încadrare/concurs M.A.I/ M.A.P.N./ A.N.I./ A.N.P.
  • angajare/ evaluare psihologică pentru polițiști comunitari, polițiști locali, agent transport valori, agenți securitate etc.

Am ales să-mi ascult  vocea interioară și instinctul, să-mi înfrunt fricile și astfel să mă cunosc mai bine, să-mi cunosc adevaratele valori și  să explorez tot ce-mi oferă drumul vieții.  Ce-mi doresc eu este să împărtășesc toate aceste descoperiri și cu cei din jur, cu cei cărora le este frică să-și înfrunte propiile trăiri profunde, lovinde-se de frică în drumul lor spre cunoașterea de sine.

Pentru a fi autentic este nevoie să te cunoști, să te iubești, să-ți dai voie să trăiești și să explorezi, să greșești, să plângi și și râzi.  

“Toate lucrurile se nasc din contrarii” – Heraclit1, 500 î.Cr.

„Fără contrarii nu există progres. Atracția și repulsia, rațiunea și energia, iubirea și ura sunt necesare existenței umane” – William Blake2, 1790

Psiholog Alexandra Fărcuţ

Sunt Dacian Lucaciu, poate viitorul tău psihoterapeut, poate unul din oamenii care să-ți spună că viața merită trăită din plin.

Îți multumesc că eşti aici!

Experienţele prin care am trecut, mi-au creat viața si m-au condus la a fi o fire optimistă și deschisă la nou. Pentru mine darul pe care l-am primit, este bucuria de a începe o nouă călătorie, alături de tine, prin speranță și efortul pe care-l facem atunci când navigăm contra furtunii.

Există momente în existența fiecăruia dintre noi când nu mai vedem calea, când orizontul se încețoșează, când mintea refuză să coopereze. În astfel de momente avem nevoie de un psiholog pentru că singuri nu mai vedem ieșirea din labirintul mintii.

Menirea mea, ca psiholog şi psihoterapeut este să îmi ajut clienții să se descopere, să se cunoască mai bine, să-şi afle rădăcinile problemelor şi să devină capabili să își înfrunte și să își gestioneze problemele, astfel încât viața lor să fie mai bună.

Te aștept cu drag alături de mine în frumoasa călătorie.

Psiholog Dacian Lucaciu


 Încredere 
Suport
Confidenţialitate
Profesionalism